Салата с червен лук

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Салата с червен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Обзалагаме се на една малка домашна ракия, че по-вкусна салата от тази не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • червен лук - 9 големи глави
  • сирене - 225 г овче
  • орехи - 150 г печени
  • мащерка - 3 стръка
  • балсамов оцет - 6 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато приготвяме лука, фурната се пуска да загрява на 190 градуса. Главите лук се почистват и се разрязват на 8. Лукът се поставя в тава.

Овкусява се със сол и черен пипер. Зехтинът и оцетът се смесват и с получената смес се залива лукът. Листенцата мащерка се откъсват и се поръсват върху лука.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пуска се вентилаторът на печката и тавата се поставя. Пече се около 45 минути, след което се маха фолиото и се доопича за още 10 минути.

Сиренето се натрошава, а орехите се нарязват. Готовият лук се поднася с натрошеното сирене и накълцаните орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
Благодаря
29.12.2017 19:16
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Просто разкошна салата!
29.12.2017 14:43
1