Вкусен хляб с риган и маслини

09/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Ако не ви допада комбинацията между риган и маслини, измислете си своя "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
  • вода - 200 мл топла
  • брашно - 600 г
  • прясна мая - 20 г
  • риган - 10 г
  • маслини - 100 г
  • шарена сол - на вкус за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете маслините от костилките и ги нарежете на ситно, добавете ригана и разбъркайте, оставете настрани до момента в който ще ви потрябват.

Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. Прибавете в него захарта, разбитото яйце, зехтина и разтворената мая в топлата вода.

Замесете меко тесто, добавете смесените риган и маслини и продължете месенето да пълното усвояване на ригана и маслините в тестото.

Разделете тестото на две равни части и поставете в правоъгълни тавички за кейк, намазани предварително със зехтин и оставете на топло място да удвои обема си.

Поръсете втасалото тесто с шарена сол на вкус и с остър нож направете по три напречни разреза на хлебче. Поставете тавичките в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете до готовност и златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар