Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки флейки със сос от естрагон

Пилешки флейки със сос от естрагон

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634132
09/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И друг път може да сте хапвали флейки, но сега трябва задължително да ги опитате с този уникален сос с естрагон"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бонфиле
  • естрагон - 1/2 ч.л. сух
  • сметана - 200 мл готварска
  • масло - 70 г
  • бульон - 600 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • ориз - 200 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се запържва оризът до златисто. Лукът се нарязва на кубчета и се прибавя при ориза. Прибавят се дафиновият лист, малко черен пипер и 500 мл от бульона.

Оставя се да ври, докато се свари оризът. Пилешките бонфилета се запържват със сол, малко черен пипер и накълцания чесън.

Когато са готови, се прибавят маслото, естрагонът и останалите 100 мл от бульона. Като поизври течността, се долива сметаната и се разбърква.

В дълбока чиния се слага от ориза, върху него се подреждат флейките и се поливат със соса от естрагон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: