Баклава с орехи, бисквити и галета

09/04/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф8809512692
"Баклавата ни е най-добрата на света, опитайте и се уверете и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г
  • орехи - 350 - 400
  • бисквити - 1 пакет
  • масло - 125 г
  • галета - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 1 кг
  • вода - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме орехите, след което ги смиламе на машинка. Бисквитите натрошаваме на ситно, може да ползваме и машинката за мелене на орехи.

В съд поставяме водата със захарта и бъркаме до сгъстяване на сиропа. Като го махнем от котлона, добавяме 1 с.л. сок от лимон. за да предотврати озахаряването на сиропа. Оставяме го да изстине.

Счуканите и смлени орехи и бисквити смесваме и към тях поставяме и галетата. Разбъркваме много добре. Разгъваме корите за баница и отделяме две кори.

Вземаме две кори и върху тях поставяме по ширина от сухата смес и завиваме на стегнато руло.
Готовото руло режем на парченца и подреждаме в суха тава, като нареждаме едно до друго с разреза нагоре.

Така се навиват всички кори и се подреждат в тавата. Стопляме маслото така, че да стане течно и започваме с лъжичка да поливаме всяко едно парченце поотделно.

Поставяме в студена фурна и печем до порозовяване. След като е вече готова баклавата, вадим и поливаме с готовият вече сироп.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар