Сицилиански шоколадови каноли

09/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2258245
"Не сме сигурни, че е редно тези каноли да са толкова вкусни - направо са уникални "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, маслото, яйцата, захарта, щипка сол и виното. Щом се получи гладко тесто, оставете да отлежи около 1 час.

Междувременно пригответе плънката. Отцедете сиренето и го смесете със захарта, после добавете захаросаните портокалови кори и едро нарязания шоколад.

Сложете плънката в хладилника. Разточете отлежалото тесто и от него изрежете кръгчета с диаметър около 10 см. Навийте ги около метални тръбички за каноли. Запържете тестените обвивки/ заедно с тръбичките/ за около 1-2 минути.

Готовите обвивки оставете да изстинат и да се отцедят върху домакинска хартия. След това отстранете тръбичките.

Напълнете канолите с плънката, като използвате шприц.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар