Домашен овчи катък

09/04/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Задно ще опазим кулинарната традиция и ще ѝ се насладим "
Готвене180 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото да ври на водна баня .Това продължава не по-малко от 2 часа. Оставяме да се охлади, след което в купа прибавяме киселото мляко, солта, мая за сирене и малко от прясното мляко.

Всичко това разбъркваме много добре така, че солта да може да се разтвори. След като сме прибавели всичко, добавяме и натрошеното сирене и всичко се разбърква добре.

Захлупваме с капака и тай като трябва да престои 12 часа го оставяме на страна. От време на време бъркаме.

Когато преминат 12 часа го слагаме в тензух и го оставяме да се изцеди, след което поставяме в хладилник.


Така престоялият катък е готов за консумация.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар