Шоколадов сладкиш с червено вино

09/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Вино и шоколад, двете магически съставки за създаването на кадифено нежен сладкиш "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете орехите, брашното, щипка ванилия и щипка канела. В купа разбийте маслото и пудрата захар. Прибавете разтопения шоколад. Прибавете жълтъка, а след това разбъркайте с брашното и ядките. Добавете виното и разбъркайте добре.

Разбийте белтъка със захарта до гъст крем. Внимателно прибавете получения крем към тестото, като бъркате от горе надолу.

Напълнете със сместа 3/4 от предварително намаслена и набрашнена пoдходяща форма за сладкиши. Печете на 170 градуса около 1 час, извадете от формата и оставете да изстине напълно.

Пригответе шоколадовата глазура, като нарежете шоколада и го сложите в купа. Кипнете сметаната с глюкозата и залейте шоколада. Разбъркайте с шпатула до получаване на кадифен крем.

Залейте тортата с глазурата. По желание украсете с млечен и черен настърган шоколад.

Ще се влюбите в това шоколадово изкушение.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар