Марината за скара

29/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Универсална марината за скара, с която може да овкусите както пържоли, така и шишчета!"
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 708
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата за скара се разбиват много добре. С тях се залива месото, което сте предвидили да печете.

Ако е повечко месото, може да удвоите съставките за марината. Оставя се поне за няколко часа в покрит съд, за да се овкуси.

След това месото се отцежда от марина, за да не пръска много на скарата и се мята върху предварително намазнените реотани.подобни рецепти тук

5 6
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Анелия Цонева
Пържолките никога не са били по вкусни. Влиза в секция любими.
0
0
Бачо Кольо
Бачо Кольо
02.08.2014 20:14
Сега ще я пробвам, само че ще заменя олиото със зехтин и да видим какво ще стане!
1
0
Ирена
Ирена
13.08.2013 09:24
Маринатата е напълно достатъчна за около 1 кг месо. Ако месото е повече просто удвоете дозата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв