Хляб със зелен лук

09/04/2017
"Това не е просто хляб с лук, а домашно приготвен ароматен хляб, в който ще се влюбите още щом излезе от фурната "
Готвене180 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа маята се залива с 60 мл от водата и се оставя да шупне за 10-15 минути. Зеленият лук се почиства, измива и се нарязва на ситно.

В купата се добавят останалата вода, киселото мляко, солта и 2 ч.ч. от брашното. След това се добавя лукът и се разбърква добре. От останалото брашно се взема и се доомесва меко тесто.

Като е готово, се оставя да втаса около 90 минути. Върху набрашнена повърхност поставяме тестото и го оформяме като хлебче. Леко се притиска от горе.

Прехвърля се в набрашнена тава и се покрива с кърпа отново за около 40 минути. Върху повърхността на тестото се правят 3-4 надлъжни разреза. Загряваме фурната на 200 градуса и печем хляба до готовност - около 30-40 минутиподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар