Пиле по мексикански за ценители

10/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Ценители сме и още какви - трета порция хапваме вече, сега е ваш ред да го опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 50 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, тънко нарязани
  • бренди - 50 г
  • люти чушки - 3 бр. нарязани зелени
  • лют сос - 2 ч.л.
  • портокалов сок - 40 г изцеден пресен
  • кашу - 40 г печено
  • портокал - нарязан на филийки /4 филийки/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган смесете и загрейте маслото и зехтина. Задушете в него целите пилешки гърди, докато се зачервят. Подправете ги със сол и пипер.

Добавете брендито в тигана и внимателно фламбирайте пилешкото. След като пламъците угаснат, добавете чесъна, чушките, лютия сос и портокаловия сок.

Оставете месото да се задушава 25 минути, докато стане крехко.

Извадете пилешките гърди и ги залейте със соса.

Гарнирайте с ядки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар