Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле по мексикански за ценители

Пиле по мексикански за ценители

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пиле по мексикански за ценители1 / 2
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ценители сме и още какви - трета порция хапваме вече, сега е ваш ред да го опитате"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, тънко нарязани
  • бренди - 50 г
  • люти чушки - 3 бр. нарязани зелени
  • лют сос - 2 ч.л.
  • портокалов сок - 40 г изцеден пресен
  • кашу - 40 г печено
  • портокал - нарязан на филийки /4 филийки/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган смесете и загрейте маслото и зехтина. Задушете в него целите пилешки гърди, докато се зачервят. Подправете ги със сол и пипер.

Добавете брендито в тигана и внимателно фламбирайте пилешкото. След като пламъците угаснат, добавете чесъна, чушките, лютия сос и портокаловия сок.

Оставете месото да се задушава 25 минути, докато стане крехко.

Извадете пилешките гърди и ги залейте със соса.

Гарнирайте с ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: