Чийзкейк с ягоди и бял шоколад

09/04/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ЗА БИСКВИТЕНИЯ ПЛАСТ
  • бисквити - 1 1/2 пакета орехови
  • масло - 125 г
  • ЗА БЕЛИЯ ПЛАСТ
  • маскарпоне - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 200 мл подсладено
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • бял шоколад - 50 г
  • течна сметана - 3 с.л.
  • ягоди - 10 бр.
  • захар - 4 с.л. желираща
  • вода - 4 с.л.

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер и в подходяща купа смесваме с мекото краве масло. В рингова форма с падащо дъно изсипваме бисквитената смес, притискаме и оставяме в хладилник, докато приготвим белия пласт.

В купа разбиваме сладката сметана до пухкавост, прибавяме кондензираното мляко, маскарпонето и ванилията. Прибавяме и желатина, разтворен и охладен, като внимаваме да не се пресече сместа.

Изсипваме върху охладения бисквитен пласт. Отгоре подреждаме измитите и почистени шест броя ягоди, нарязани на тънки резенчета.

останалите ягоди нарязваме на малки парчета и заливаме с 4 лъжици вода, поръсваме със желиращата захар и сваряваме на желе с което обливаме след като прецедим и охладим чийзкейка с подредените отгоре ягоди.

Накрая разтопяваме белия шоколад на водна баня със сметаната и обливаме ягодите /по желание./

Охлаждаме най-малко 12 часа. Украсяваме с листенца мента.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар