Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с ягоди и бял шоколад

Чийзкейк с ягоди и бял шоколад

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Чийзкейк с ягоди и бял шоколад
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
09/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10
"Уникален чийзкейк, приготвен в Рая"

Необходими Продукти

  • ЗА БИСКВИТЕНИЯ ПЛАСТ
  • бисквити - 1 1/2 пакета орехови
  • масло - 125 г
  • ЗА БЕЛИЯ ПЛАСТ
  • маскарпоне - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 200 мл подсладено
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • бял шоколад - 50 г
  • течна сметана - 3 с.л.
  • ягоди - 10 бр.
  • захар - 4 с.л. желираща
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер и в подходяща купа смесваме с мекото краве масло. В рингова форма с падащо дъно изсипваме бисквитената смес, притискаме и оставяме в хладилник, докато приготвим белия пласт.

В купа разбиваме сладката сметана до пухкавост, прибавяме кондензираното мляко, маскарпонето и ванилията. Прибавяме и желатина, разтворен и охладен, като внимаваме да не се пресече сместа.

Изсипваме върху охладения бисквитен пласт. Отгоре подреждаме измитите и почистени шест броя ягоди, нарязани на тънки резенчета.

останалите ягоди нарязваме на малки парчета и заливаме с 4 лъжици вода, поръсваме със желиращата захар и сваряваме на желе с което обливаме след като прецедим и охладим чийзкейка с подредените отгоре ягоди.

Накрая разтопяваме белия шоколад на водна баня със сметаната и обливаме ягодите /по желание./

Охлаждаме най-малко 12 часа. Украсяваме с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: