Питка Хризантема за Цветница

09/04/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач196603211
"Разбира се, че за празника ще приготвите именно питка Хризантема "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 278
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се хубаво еластично, средно твърдо тесто, от продуктите. Оставя се за половин час на топло, покрито с найлон. След това тестото се премесва, оформя се на руло и се дели на 2 части.

Всяка част се разточва на кора, с дебелина 0.5 см и с форма с диаметър 6 см. се изрязват кръгове. Всяко кръгче се прегъва на две и краищата се събират към средата.

Притискат се хубаво в долната част за да не се разтварят. Редят се в тава, застлана с хартия, като се почва от края на тавата. На последния ред в средата се оформя топче.

Така оформена питата се покрива с найлон и се оставя на топло за 20 мин. Тогава питата се намазва с жълтък, прясно мляко и олио и се поставя във фурната, която се включва на 180 градуса.

Готова е след 45-50 мин, когато има приятен загар.
подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар