Винено свинско с гъби в гювеч

09/04/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743418
"Крехко свинско и ароматни гъби, всичко това в един вкусен сос - е как да отслабне човек, когато има такива вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 345
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и запечатайте в тиган от всички страни. Прехвърлете месото в гювеча.

Лука нарежете на кубчета, морковите на колелца, гъбите оставете цели, ако са дребни, а ако са едри ги нарежете на по-дебели филийки, чесъна на дребно, печени чушки на парчета, прясната чушка също на колелца, а сухата запечете.

В същия тиган задушете зеленчуците до омекване, към тях прибавете брашното, червения пипер и доматите. Като клокне прехвърлете сместа при месото в гювеча и долейте бульона и виното.

Подправете с черен пипер, бахара и дафиновия лист и магданоз. Сложете във фурна да се пече около час.

Сервирайте с пресен магданоз и гарнитура по желание! В случая аз направих ориз и картофено пюре с царевица, Да ви вкусно!подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.04.2017 08:32
Чудесно предложение. Много ми харесват рецептите ви, предлагате предимно домашна кухня, която е точно по мой вкус, естетически поднесено, изпипано и с прекрасни снимки, поздравления!
0
0
Невена Блажева Иванова
Благодаря Ви , за положителния коментар.Почувствах се оценена за това което творя,а то наистина е с много любов и старание,вече превърнато в хоби.Обичам да експериментирам ,но все пак предпочитам традиционното/заради семейството/А относно вашите рецепти,просто Ви се възхищавам.Прекрасни празници пожелавам и още много вкусни идеи!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв