Спаначена баница с ориз

10/04/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
"Баница с ориз и спанак - и за закуска е добра, и за вечеря е страхотна "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • джоджен - сушен
  • червен пипер
  • черен пипер - млян
  • сол
  • вода
  • олио
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • спанак - 300 г
  • кори за баница - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва. Измиват се спанакът и оризът.

В олио се запържва лукът, след това и спанакът, а малко по-късно - и оризът. Като се запържат, се добавя вода около 600 мл вода. Слага се малко сол, черният пипер, червеният пипер и джодженът.

След като заври, се оставя на слаб котлон, докато оризът поеме всичката вода. Като е готово, се маха от котлона и се оставя да поизстине.

Корите за баницата се разпределят на 3 части. В намазнена тава се слага първата част и отгоре половината от плънката. След това втората част от корите и отново плънка. Отгоре се поставят останалите кори.

Баницата се залива с чаша вода, в която са разтворени 1 с.л. брашно с малко сол и червен пипер.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар