Салата с глухарче и риба тон

10/04/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Зелена салата с риба Тон е класика, но ние предпочитаме кулинарните експерименти "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • салата - 1 бр. зелена, червена
  • листа от глухарче - 2 шепи
  • бейби спанак - 1 шепа листа
  • царевица - 4 - 5 с.л.
  • риба тон - от консерва
  • лимон - 1/2 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудите се как да добавите риба към менюто си за Цветница?
Първо подготвяме листата на глухарчето - накисваме ги в добре подсолена вода за половин, а най-добре един час.

Ако разполагаме със замразена царевица - задушаваме я в малко мазнина и щипка или две сол (ако не постите - масло), естествено може да ползвате и от консерва.

Нарязваме салатата, към нея прибавяме целите бейби листа спанак и ситно нарязаните листа на глухарчето.

Подправяме със сол, зехтин и сока на лимона.

Слагаме в чиния, като отгоре поръсваме с 1-2 лъжици царевица, а за финал - от рибата тон, която е най-добре да бъде на парченца.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар