Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Задушени ребра с лук и вино и гарнитура от картофи

Задушени ребра с лук и вино и гарнитура от картофи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167852
Задушени ребра с лук и вино и гарнитура от картофи
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 5
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Има нещо магическо в тези свински ребра - ядем и не можем да им се наситим"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • лук - 4 глави лук
  • босилек - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • вода - 2 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 5 - 6 парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ребрата и ги слагаме в тенджера.

Обелваме и нарязваме лука на много ситно. Добавяме го към ребрата, подправяме с босилек и сол, хубаво разбъркваме.

Оставяме 1 час в хладилник да дръпнат аромата от лука. След като мине 1 час, наливаме водата и виното и слагаме да се пече във фурната под капак.

Тенджерата, която ползвам, е подходяща да се готви във фурна, капакът е стъклен, има дръжка, но я махнах.

Оставяме ги да се сготвят и да останат на мазнината, която ще пуснат.

Аз ги готвих около 1 час и 58 мин на 200 градуса.

Докато се готвеха ребрата, сварих 1 кг картофи /по-ситни/. След като изстинаха, ги обелих и нарязах.

Когато ребрата вече бяха готови, сложих картофите при тях и добре обърках. От мазнината на ребрата картофите станаха малко по-мазнички, но много вкусни.

Наредих отгоре ребърцата, сложих по парченце кашкавал на всяко едно от тях и оставих във топлата фурна да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: