Сладко от розов цвят

10/04/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач82691
"Сладко от цветя - затова и цялата къща ще ухае на скъп парфюм, докато го варите "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 473
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • захар - 1 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • розов цвят - 200 г или цвят от роза
  • индрише - 2 - 3 стръка
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това сладко се използва силно парфюмираната червена маслодайна роза. Може да се ползват и други цветове рози, но да са маслодайни.

Почиствате цветовете от чашките и тичинките, след което с ножица се изрязва бялата, твърда част на листенцата. Нарязваме ги на лентички (не е задължително).

В редкият захарен сироп се пуска розовият цвят. Сладкото се вари на силен огън, докато сиропът получи необходимата гъстота. Слагаме стръкчетата индрише и прибавяме пълна лъжичка лимонтузу.

Така сладкото от тъмнозелен цвят се получава ярко червен. С лимонтузуто сладкото ври за още 2-3 минути.

* По същият начини при същото съотношения се вари сладкото от бял крем, акация и горски теменужки.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар