Безмесна лазаня

10/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Разкошна вегетарианска лазаня, която трябва да бъде изядена до последното късче "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737
  • Преглеждания за месеца610
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и отцедете корите за лазаня. Изплакнете ги със студена вода.

Задушете тиквичките и морковите, докато омекнат. Оставете ги да изстинат.

В тиган разтопете маслото. Добавете брашното и запържете за 5 минути на умерен огън, като бъркате постоянно. Добавете прясното мляко в тигана и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Бъркайте през цялото време. Подправете със сол и черен пипер. Когато е готово, вдигнете от огъня.

Намажете с масло правоъгълна тава. Намажете 80 г доматено пюре на дъното на съда. Поръсете с малко от босилека. Разпределете 1/3 от зеленчуците върху босилека, а отгоре - 1 ред кори. Повторете още 2 пъти процедурата.

Намажете най-горния слой макарони с разтопено масло. Залейте белия сос най-отгоре, а след това - настъргания кашкавал.

Оставете лазанята да се пече 35 минути, докато кашкавалът започне да кипи.

Поднесете останалия доматен сос като гарнитура към лазанята.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар