Шоколадова бисквитена торта

11/04/2017
Марияот МарияНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата217
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 200 г
  • бадеми - 150 г
  • суха сметана - 50 г
  • масло - 100 г
  • шоколадови пръчици - 2 с.л.
  • течен шоколад - 400 г

Начин на приготвяне

Бадемите и бисквитите ги натрошаваме и смесваме в купа. Към тях добавяме сухата сметана и маслото, което предварително сме оставили на стайна температура да поомекне.

След това прибавяме шоколадовите пръчици и 1 с.л. от течния шоколад. Всичко това го разбъркваме докато бисквитите поемат хубаво маслото.

След това изсипваме в по-голяма чиния и оформяме бисквитите като леко ги притискаме, за да стане като блат.

След това разтапяме течния шоколад на водна баня и намазваме обилно бисквитите. Готовата торта се оставя да стегне за около 2-3 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар