Цветенца с пресен лук и сирене за Цветница

11/04/2017
Фати Камбероваот Фати КамбероваПомощник Готвач 1x
"Кога, ако не за Цветница, да приготвим такава вкусна пита с флорални мотиви "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода размиваме маята заедно с киселото мляко, солта и захарта. Прибавяме чубрицата, разбитото яйце и зехтина. Разбъркваме добре.

Добавяме пресятото брашно и омесваме еластично тесто. Оставяме тестото на топло покрито с кърпа, за да бухне.

През това време нарязваме на ситно перата на пресния лук и заедно със сиренето разбъркваме добре.

След като е бухнало достатъчно тестото го разделяме на две части.

Едната част разточваме на средно тънък лист, намазняваме го добре и поръсваме обилно с плънката.

Завиваме на руло и го усукваме. Нарязваме на парчета усуканото руло и завъртаме под формата на цвете. И така с останалата част от тестото.

Готовите цветчета намазваме с яйце и поръсваме със сусам и маково семе. Оставяме ги настрана, за да бухнат малко и печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса.

Готовите цветчета покриваме с навлажнена кърпа, за да омекнат. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар