Каридопита - Гръцки орехов сладкиш

11/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Сиропираните сладкиши на гърците са просто уникални! Този тук е като сладка орехова целувка "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 975
  • Преглеждания за месеца568
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • галета – 3 ч.ч.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • орехи – 1 ч.ч. смлени
  • орехи - 0. 5 ч.ч. счукани по на едро
  • канела – 1 с.л.
  • карамфил - 0. 5 ч.л.
  • коняк – 1 с.л.
  • портокали – 1 бр. кората
  • бакпулвер – 2 бр.
  • сироп
  • захар – 3 ч.ч.
  • вода – 3 ч.ч.
  • лимони – 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта, добавете олиото, коняка, портокаловите корички настъргани на ситно ренде и млякото.

Отделно смесете галетата, двата вида орехи, счукани и смлени, канелата, бакпулверите и карамфила, разбъркате добре.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте с шпатула. Нагрейте фурната на 180 градуса, сипете сместа в леко намазана с олио правоъгълна тава и я поставете в нея.

Печете до готовност за около 25 минути. Извадете от фурната изпечения сладкиш, нарежете на желаните от вас форми и размери парчета.

Поставете всички съставки за сиропа в тенджера и сварете на силен огън за 5 минути, веднага залейте сладкиша с него. Поръсете със смлени орехи и оставете да се охлади напълно, сервирайте.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар