Свински ребра в плик

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263562181
Свински ребра в плик
Снимка: Елица
1 / 2
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Никой и нищо не застава на пътя на един лакомник, запътил се да си сипе допълнителна порция свински ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 1. 5 кг
  • бира - 500 мл
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • кетчуп - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските ребра на порции. Приготвяме марината от бирата, меда, горчицата, лимона, лука, чесъна, кетчупа и всички останали подправки. Бъркаме до еднородна смес. Мариноваме ребрата поне за една нощ в хладилник.

След това ги поставяме в плик за печене и в предварително загрята фурна на 200 -220 градуса. Печем около час.

След това махаме плика, изливаме част от водната смес и печем още около 15 минути като ги обръщаме на всеки 5 минути, за да хванат коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: