Картофи с пилешко бутче, джинджифил и спагети

11/04/2017
"Кой да предположи, че просто всичко се смесва и става толкова вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • картофи - 1/2 кг
  • джинджифил - 1 с. л. настърган на ситно ренде
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица
  • спагети - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам бутчето, на което съм премахнала кожата, обезкостявам го.

Кожата я махам, понеже казват, че в нея се съдържат остатъци от медикаментите, с които инжектират пилетата, а има по нея и много мазнина.

В тенджера запържвам лука и моркова. Добавям нарязаните на кубчета картофи, разбърквам ги, ръся червения пипер и чубрицата и заливам в гореща вода.

Оставям на бавен огън тенджерата да къкри до сваряването на продуктите. Спагетите добавям, когато картофите поомекнат, около 15 минути преди края на готвенето. Добавям обезкостеното бутче и изключвам котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
27.04.2017 12:00
Валентина, нито в продуктите виждам количеството на спагетите, нито в описанието виждам кога, колко и защо се слагат. Бихте ли уточнили?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв