Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»На мама агнешката дроб сарма

На мама агнешката дроб сарма

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
На мама агнешката дроб сарма
Снимка: marcheva14
1 / 2
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кла-си-ка!!! Пролетно време без дроб сарма си е като салата без ракия"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр. (600 - 800 г)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • ориз - 200 г жасмин
  • зелен лук - 5 връзки
  • лук - 1 глава стар
  • пресен чесън - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • масло - по - голяма бучка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • пипер - няколко зърна микс
  • ЗАЛИВКА
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - около 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии (без черния дроб) се сваряват до готовност с 1 бр. дафинов лист и 2-3 бр бахар - зърна.

Черният дроб се попарва в гореща вода за 2-3 минути или докато смени цвета си.

Изваждат се и се нарязват на кубчета. Бульонът се запазва, като се отстранява дафиновият лист и зърната бахар.

Наситнената глава лук се задушава в мазнината за около 2-3 минути или докато стане прозрачен.

Добавя се оризът, разбърква се и се оставя на умерен котлон докато стане стъклен, при непрекъснато разбъркване. Добавя се наситнен пресен лук, червен пипер, черен пипер, сол, джоджен, магданоз и кубчетата дреболии.

Залива се с около 600 мл бульон и се оставя на умерен котлон да къкри за около 10 мин.

След това се изсипва в намазнена тавичка и се пече на 180 градуса за около 40 мин. Оризът все още не бива да е напълно сварен, малко да е хрупкав.

През това време се приготвя заливката, като се разбиват яйцата, брашното, малко сол и киселото мляко. Залива се и се пече за още 15 минути или до хубаво зачервяване на заливката. След тези минути дроб сармата ще е напълно готова.

Поднася се с топка цедено кисело мляко.

На мама агнешката дроб сарма е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Мария здравей! Сега забелязах , че си гласувала с 1-ца на тази рецепта, а и не само на тази, но другите няма да ги коментирам, личен избор е ... Нямаше да повдигна въпрос, но стана разговор между мен и Админ, точно за този вид гласуване и затова искам да му докажа, че съм права за някои неща, дано да ме прочете.
Мария, какво не ти хареса, къде ми е грешката в тази рецепта, нещо има което те е подразнило в изпълнението, неточности, моля ти се сподели. Покажи ми твоя рецепта по-добра, нали знаеш, винаги има по-добро изпълнение.
04.05.2017 22:09