Домашна гозба с кюфтенца

11/04/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф66792916785
"Ако има кой да ни я приготвя, ще обядваме по два пъти "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 246
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи – 4 бр.
  • лук – 4 глави
  • чесън – 1 скилидка
  • домати – 400 г консерва
  • моркови – 1 бр. голям
  • дафинов лист – 1 бр.
  • захар – 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер – 1 ч.л. пушен
  • лют пипер – 1 к.л.
  • мащерка – 2 стръка
  • магданоз – за поръсване
  • зехтин – 2 с.л.
  • За кюфтетата
  • кайма – 500 г смес
  • ориз – 50 г
  • лук – 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз – 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите мляното месо и подправките. Нарежете лука на дребно и измийте ориза. Сложете ги в купата и размесете всичко с ръка до хомогенна смес.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина и сложете в намазана с мазнина тавичка.

Почистете лука, морковите и картофите. Нарежете ги на едри парчета и ги сложете в тавата около кюфтетата.

Сипете 350 мл вода или зеленчуков бульон, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Включете фурната и запечете за 25 минути на 180 градуса.

В купа сложете доматите, подправките и захарта. Нарежете скилидката чесън на дребно и я добавете в купата. Лютият пипер е по желание, може да не го добавяте.

Когато измине времето за печене извадете тавата, обърнете кюфтенцата да се запекат и от другата страна и сипете овкусените домати. Разбъркайте внимателно и върнете отново във фурната. Печете още 20 минути до готовност. Накрая поръсете със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар