Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Домашна гозба с кюфтенца

Домашна гозба с кюфтенца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Домашна гозба с кюфтенца
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ако има кой да ни я приготвя, ще обядваме по два пъти"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • лук - 4 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г консерва
  • моркови - 1 бр. голям
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • лют пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • магданоз - за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 50 г
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите мляното месо и подправките. Нарежете лука на дребно и измийте ориза. Сложете ги в купата и размесете всичко с ръка до хомогенна смес.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина и сложете в намазана с мазнина тавичка.

Почистете лука, морковите и картофите. Нарежете ги на едри парчета и ги сложете в тавата около кюфтетата.

Сипете 350 мл вода или зеленчуков бульон, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Включете фурната и запечете за 25 минути на 180 градуса.

В купа сложете доматите, подправките и захарта. Нарежете скилидката чесън на дребно и я добавете в купата. Лютият пипер е по желание, може да не го добавяте.

Когато измине времето за печене извадете тавата, обърнете кюфтенцата да се запекат и от другата страна и сипете овкусените домати. Разбъркайте внимателно и върнете отново във фурната. Печете още 20 минути до готовност. Накрая поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: