Кулуракя

12/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Ще си вържете езика на фльонга два пъти - веднъж, докато се опитвате да кажете кулуракя и втори път, когато опитате тези божествени курабийки "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции33
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 75 мл пълномаслено
  • пудра захар – 120 г
  • масло – 80 г меко
  • лимонова захар – 1 пакетче
  • ванилова захар – 1 пакетче
  • бакпулвер – 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно – 400 г
  • за намазване
  • жълтъци – 1 бр.
  • прясно мляко – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете мекото масло, прясното мляко, лимоновата и ванилова захар и отново разбъркайте.

Добавете предварително пресятото брашно смесено с солта и двата бакпулвера, замесете меко тесто.

Завийте тестото със стреч фолио и поставете в хладилник за 1 час. От тестото направете фитили с дължина 14 см и дебелина 1 см, сгънете фитилите на две и усучете на плитка.

Наредете оформените кулуракя в тавата на фурната постлана с хартия за печене, намажете с разбитите жълтък и прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 160 градуса. Печете за около 20-25 минути до златист цвят.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар