Козуначени кифлички с халва

12/04/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Нашата кулинарка Ваня Георгиева определено не е фен на диетите. Тайната ѝ за перфектна фигура е редовно месене, пък после 2-3 кифлички не са проблем "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца – 6 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас, масло, олио(равни количества)
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1/2 ч.л
  • брашно - 1.2 кг
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • халва – 1 пакет (смес с какао)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята трябва да активирате в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата и захарта разбийте много добре, прибавете останалите продукти без мазнината.

Пресейте брашното и сипете яйчената смес и шупналата мая. Разбъркайте с лъжица докато можете, след което започнете да месите с ръце.

Мазнината започнете да вмъквате по лъжица докато месите, така докато се усвои цялото количество. Трябва да получите меко еластично тесто, което трябва да оставите на топло да втаса.

Оформянето на кифличките става по много начини, на мен този ми е любим, оформям еднакви топки от тестото, след което разточвам на триъгълник, слагам парче от халвата, острия връх цепвам на няколко места и навивам.

Слагам готовите кифлички в тави, застлани с хартия за печене, да втасват, след което ги мажа с разбито яйце с малко мляко или вода, поръсвам с захар и пека в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар