Бурания с лопуш

12/04/2017
"Пролетта се намести трайно и в чиниите ни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • лопуш - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • при поднасяне
  • кисело мляко
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лопуша от дръжките, измийте, нарежете и бланширайте в подсолена вода за няколко минути докато промени цвета си. Извадете и отцедете.

В подходящ съд запържете чесъна /нарязан на ситно/, добавете червения пипер, брашното, лопуша и долейте с малко хладка вода.

Гответе 15 -20 минути на котлона. Поднесете буранията с кисело мляко и пресен чесън. Вкусно и здравословно.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар