Пържен атлантически калкан

01/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 439
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калкан - 800 г
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • лимонов сок - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на парчета калкан се подрежда в тава и се поръсва със сол и черен пипер. Полива се равномерно с малко лимонов сок и струйка зехтин и се оставя на хладно за 30 минути.

Брашното, галетата и чесъна на прах заедно с накълцания магданоз се объркват в чиния. Загрява се мазнина за пържене. Всяко парче атлантически калкан се овалва в сместа с брашното и се пуска да се пържи.

След като е готов от едната страна, се обръща от другата. Поднасят се 2 парчета пържен калкан със свежа салата и резен лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар