Лазаня със сос Болонезе, шунка и гъби

12/04/2017
"С наша помощ ще приготвите най-вкусната лазаня на света, можем да помогнем и при изяждането "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за лазаня - 500 г
  • кайма - 500 г смес
  • шунка - 300 г
  • гъби - 300 г
  • домати - 900 мл смлени
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • олио
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кашкавал - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Болонезе:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в 2-3 с.л. олио /зехтин/. Прибавяме и настърганият на ситно морков и задушаваме още около 5 минути. Прибавяме каймата и запържваме. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус. Добавяме смлените домати и босилек и оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути.

Сос Бешамел:
В дълбок съд се разтопява маслото. Сваля се от котлона и бавно, лъжица по лъжица, се прибавя брашното.

Съдът се връща на котлона, за да се позатопли сместа и при постоянно бъркане се добавя част от свареното мляко, докато се получи кремообразна смес.

Сместа се вари, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. Прибавя се и останалото мляко. Сосът се подправя със сол и пипер.

В дълбока тава се нарежда ред кори, които се покриват с 3-4 с.л. от бешамела и част от соса болонезе. Отгоре „поръсваме” с нарязаната на кубчета шунка, предварително нарязаните и задушени гъби и малко настърган кашкавал. Повтаряме и за следващите два реда. Върху последния ред кори слагаме само бешамел и кашкавал.

Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30-40 минути или докато кашкавалът се запече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар