Хляб с овесени ядки

01/05/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Вкусен и полезен - такъв хляб трябва да давате на семейството си "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 799
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте овесените ядки с прясното мляко, похлупете и оставете така за 2 часа.

Разтворете маята в хладката вода със захарта и оставете за 20 минути на топло.

След това смесете овесените ядки с маята, добавете солта, олиото и с бялото брашно и грахама замесете постепенно тестото.

Оставете в намазнена купа да втаса за 1-2 часа на топло.

След това оформете тестото в намазнена продълговата или овална форма. Намажете с малко олио и поръсете с фини овесени ядки.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Готовият хляб вади и се увива в кърпа, докато изстине.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ели
ели
20.11.2013 17:30
Чудно е! Изпробвах го.Само ,че не знам ,дали не се губят качествата по време на печене. Има ли значение ,колко да се консумира.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв