Великденски курабийки с масло

12/04/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Какво по-хубаво от това да започнете Великден с чаша топло мляко и вкусна курабийка "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 495
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното с бакпулввра и направете кладенче, в което сложете киселото мляко, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора.

2. Разбийте 3-те яйца със захарта и също изсипете в кладенчето (четвъртото яйце запазете за намазване).

3. Замесете меко тесто, като ако е необходимо прибавете още малко брашно. Не месете дълго, а само толкова, колкото е нужно за постигане на гладкост на тестото.

4. Прехвърлете на набрашнен плот и разточете кора с дебелина малко по-малка от 1 см. Изрязвайте желани от вас формички и подреждайте върху хартия за печене в тавата от фурната. Оставяйте разстояние между курабийките.

5. Намажете всяка с разбитото със малко олио и няколко капки вода яйце. Поръсете обилно със кристална захар.

6. Печете на 180 градуса във предварително загрята фурна за около 12 минути.

От количеството продукти в рецептата излизат 4 тавички с курабийки, пухкави и вкусни.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар