Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски курабийки с масло

Великденски курабийки с масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Великденски курабийки с масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Какво по-хубаво от това да започнете Великден с чаша топло мляко и вкусна курабийка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 175 г разтопено
  • бакпулвер - 17 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 230 г+ за поръсване
  • лимони - 1 бр. Кората
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулввра и направете кладенче, в което сложете киселото мляко, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора.

Разбийте 3-те яйца със захарта и също изсипете в кладенчето (четвъртото яйце запазете за намазване).

Замесете меко тесто, като ако е необходимо прибавете още малко брашно. Не месете дълго, а само толкова, колкото е нужно за постигане на гладкост на тестото.

Прехвърлете на набрашнен плот и разточете кора с дебелина малко по-малка от 1 см. Изрязвайте желани от вас формички и подреждайте върху хартия за печене в тавата от фурната. Оставяйте разстояние между курабийките.

Намажете всяка с разбитото със малко олио и няколко капки вода яйце. Поръсете обилно със кристална захар.

Печете на 180 градуса във предварително загрята фурна за около 12 минути.

От количеството продукти в рецептата излизат 4 тавички с курабийки, пухкави и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: