Бисквитена торта Шантили

12/04/2017
Натали Тихова
отНатали ТиховаЧирак1002311
"Не ви трябват специални сладкарски умения, за да приготвите вкусна бисквитена торта. Само мерак и точната рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 404
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг2.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крема ванилия. Разбиване жълтъците, брашното, захарта хубаво с миксер, след това добавяме млякото и ванилията и варим до сгъстяване. Аз така го правя, за да не ми се получава на бучкибрашното.

Разбиваме си в купа сметаната на сняг. Изчакваме да изстине крема Ванилия и внимателно смесваме с вече разбитата сметана.

В тава с падащо дъно топим бисквитите в прясно мляко и нареждаме - бели, крем, кафяви и така до края.

Оставяме малко крем за украса. Оставяме тавичката в хладилника да се стегне за около 2, 3 часа тортата изваждаме обръщаме върху поднос.

Добавяме отгоре крема и хубаво разнасяме, настъргах и малко шоколад, уникално се получи. Аз нямах време да я изчакам и затова малко се разпадна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Натали Тихова
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1423929610991636&id=141219659262644
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
За тази рецепта съм гласувала с 1 - ца., ако имаше нула щях да гласувам с 0. Това което е показано на снимката няма нищо общо с "Шантили", няма вариант сметаната да е само 200 г, а и смесването ѝ с крем ванилия опорочава този фантастичен крем "Шантили" Това е тортичка с бисквитки и с обикновен крем ванилия и нищо повече. Така да се озаглавяват гръмко дадени торти е даже смешно. Крем "Шантили" основно се ползва за пълнеж на френски еклери, пуснала съм такава рецепта, но и да не бъда многословна ей така ще напиша как точно се прави този крем:
ШАНТИЛИ
250 г сметана висок %
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л екстракт ванилия
Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв