Бисквитена торта Шантили

12/04/2017
Натали Тихова
отНатали ТиховаЧирак1042311
"Не ви трябват специални сладкарски умения, за да приготвите вкусна бисквитена торта. Само мерак и точната рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 711
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг2.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крема ванилия. Разбиване жълтъците, брашното, захарта хубаво с миксер, след това добавяме млякото и ванилията и варим до сгъстяване. Аз така го правя, за да не ми се получава на бучкибрашното.

Разбиваме си в купа сметаната на сняг. Изчакваме да изстине крема Ванилия и внимателно смесваме с вече разбитата сметана.

В тава с падащо дъно топим бисквитите в прясно мляко и нареждаме - бели, крем, кафяви и така до края.

Оставяме малко крем за украса. Оставяме тавичката в хладилника да се стегне за около 2, 3 часа тортата изваждаме обръщаме върху поднос.

Добавяме отгоре крема и хубаво разнасяме, настъргах и малко шоколад, уникално се получи. Аз нямах време да я изчакам и затова малко се разпадна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Натали Тихова
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. Натали, линка не се отваря, но през фейса я видях, рецептата там е с различни количества + нишесте. Пропускам всичко, това не е това което би трябвало да означава "Шантили", освен това "Победа " са си направили реклама на най-новите си бисквити и още за да коментирам означава че съм подготвена, подплатена с четенето си в Златна колекция "Класически десерти". Не се заяждам, напротив, правя само уточнение. За да добиеш представа от къде черпя информация, отвори Гугъл на изображения и чукни "Златна колекция - Класически десерти и "Златна книга на шоколада", това са два тома на изключителна кулинария от по 300 рецепти от френско-италианска кухня и ще добиеш представа. Това са две луксозни издания и свършиха за отрицателно време, въпреки високата им цена. Бих я препоръчала на всеки, защото всеки един от нас се учи от великите световни кулинари. С най-добри чувства съм!
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
За тази рецепта съм гласувала с 1 - ца., ако имаше нула щях да гласувам с 0. Това което е показано на снимката няма нищо общо с "Шантили", няма вариант сметаната да е само 200 г, а и смесването ѝ с крем ванилия опорочава този фантастичен крем "Шантили" Това е тортичка с бисквитки и с обикновен крем ванилия и нищо повече. Така да се озаглавяват гръмко дадени торти е даже смешно. Крем "Шантили" основно се ползва за пълнеж на френски еклери, пуснала съм такава рецепта, но и да не бъда многословна ей така ще напиша как точно се прави този крем:
ШАНТИЛИ
250 г сметана висок %
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л екстракт ванилия
Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"
1
0
Натали Тихова
Тортата я видях в сайта на Победа и е точно така както са я направили те с бисквити жалко че няма как да ви покажа клипчето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв