Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с орехи

Палачинкова торта с орехи

МарияМария
Новак
171492352
Палачинкова торта с орехи
Снимка: Мария
2 / 4
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"В чинията и стомасите ни винаги има място за още едно парче палачинкова торта"

Необходими Продукти

  • Смес за палачинките
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • олио - за намазване на тигана
  • Крем
  • крема сирене - 2 пакетчета по 125 г (безсолно)
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме сместа за палачинките, като към разбитото яйце добавяме водата, солта и бавно сипваме брашното до получаване на смес с гъстотата на боза.

С черпак върху горещ и намазан с олио тиган излизваме от сместа.

След като палачинката се запече от едната страна обръщаме от другата. Извадените палачинки нареждаме една върху друга.

След като ги изпечем намазваме помежду със смес от продуктите за крема, хубаво разбъркани до получаване на гладък крем и разтопяване на захарта и най-отгоре поръсваме с орехите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: