Ябълков флан

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Ябълков флан1 / 2
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Добре дошли в страната на ароматните десерти"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За пълнежа
  • ябълки - 1 кг кисели
  • ябълков мармалад - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените за тестото продукти се приготвя тесто и се поставя в кръгла тортена подложка.

Изпича се до полуготово състояние, а след това се намазва с половината от мармалада. Отгоре се нареждат ябълките, почистени и нарязани на филийки и се изпичат до омекване.

Сладкишът, докато е топъл, се залива с останалата част от мармалада, разреден с малко гореща вода, а като изстине, се нарязва на порции и се гарнира с разбитата с пудрата захар сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Това може да се нарече ябълков тарт ,но не и флан,тъй като флан е кремообразен десерт от типа на крем карамел на основата на яйца.Във вашата рецепта няма нито едно яйце и по нищо не прилича на флан.Моля бъдете точни във поставянето на наименованията на рецептите си,защото както виждам и администраторите не следят за това.
18.04.2017 23:33
1