Кифлички с мас и шоколад

13/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Да! Наистина са толкова пухкави, колкото ви се струва Непременно ги опитайте"
Приготвяне120 мин.
Готвене25 мин.
Общо145 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 101
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. без един жълтък, от щастливи кокошки
  • мая - 2 пакета суха мая
  • брашно - 900 г
  • захар - 200 г
  • лимонада - 250 мл
  • хладка вода - 50 мл за маята
  • сол - 1 к.л.
  • ванилия - 2 бр .
  • кора от лимон
  • олио - за намазване
  • разтопена мас - 120 мл
  • олио - 2 с.л. в тестото
  • захар - за поръсване
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно и оставяме да бухне.

В тава пресяваме брашното, сипваме маята, лимонадата на стайна температура, сол, ванилия, настъргана кора от лимон, разтопена мас и 2 с.л. олио.

Яйцата се разбиват с миксер до побеляване, като се отделя един жълтък за намазване. Сипваме при брашното и замесваме средно меко тесто.

С намазнени с олио ръце се разтяга и събира на една топка и на топло се оставя да втаса за 1 час. Премесва се леко и разделяме на две части. Всяка се разточва на правоъгълник и се нарязва на две ленти, а лентите се нарязват на триъгълници.

В широката част се поставя половин чаена лъжичка течен шоколад и се навива на кифли.

Нареждаме в тава върху хартия за печене. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме малко захар кристал.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Много вкусни и пухкави кифлички.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар