Гъбено рагу с пресен лук

13/04/2017
"Тези гъбки са толкова вкусни, че ще си оближете пръстите..."
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 304
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г печурки
  • зехтин - 3 с.л.
  • пресен лук - 5 бр.стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • лютивка - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете лука. Измийте стръковете и ги нарежете на ситно.

Загрейте зехтина и задушете лука. Прибавете обелените и на рязани скилидки чесън.Разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Почистете гъбите, нарежете ги на филийки и ги добавете към зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.

Гответе 4-5 минути до готовност на гъбите, като не ги бъркате много често.

Накрая добавете лютивката /чили/, разбъркайте.

Гарнирайте със свеж магданоз.

Поднесете ястието топло.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина Константинова
Тук съм, Сийче! На линия съм, но нещо все времето не стига! Но ще си взема бележка....Имам натрупан арсенал!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.04.2017 21:55
Весеее нещо се изгуби. Остави го малко новия телевизор, от както го взе нон стоп филми гледаш :))
Я си ела тука, че нещо ми стана скучно :))
1
0
Веселина Константинова
Не се притеснявай, Миме! Няма значение!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!