Усукан козунак на конци

13/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92812288303
"Козунакът на козунаците - мекичък, пухкав и задължително на конци!"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 205
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца – 6 - 7 бр.
  • захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1/2 к.л.
  • брашно - 1.2 кг
  • лимон - 1 бр. (кората)
  • ванилия - 2 бр.
  • ромова захар - 1 пакетче
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно.

Яйцата със захарта разбиваме много добре, добавяме останалите продукти, настърганата кора от лимон, но без мастта и олиото.

Пресяваме брашното и прибавяме от млечната смес и шупналата мая.

Започваме да месим, като постепенно добавяме от стопената мас и олио.

Разтягаме тестото и отново събираме, така няколко пъти или удряме в плота.

Оставяме тестото на топло, покрито с домакинско фолио, и след като е готово, го разделяме на няколко топки в зависимост колко козунака искаме.

Оформяме фитили, сплитаме ги рехаво по три или четири и свиваме краищата отдолу.

Оставяме на топло да втасат, след което ги мажем с разбит жълтък, мляко и олио. Посипваме обилно със захар и бадеми, печем в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар