Тиквички и зелен лук, поляти с яйца

13/04/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Пролетна вкусотия с яйца - това е другото име на тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 30мл
  • зелен лук - 1 връзка
  • меко сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичката на четвъртинки, осоляваме ги и запържваме със зехтин в леко намазнен тефлонов тиган. 2-3 минути по-късно, след като тиквичките поомекнат, добавяме лука /нарязан/.

Разбиваме яйцата с млякото и сиренето настъргано. Добавяме сол и пипер. Изливаме върху тиквичките и лука. Запичаме от двата края.

Накрая поръсваме с настърган кашкавал и сервираме топло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите