Пица от качамак с риба тон

13/04/2017
Криси87от Криси87Новак
"Поема можем да напишем за тази ароматна пица от качамак, риба тон и доматки, но ще се задоволим и само с едно парче от нея и чаша хубаво вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • качамак - 340 г готова смес за
  • мащерка - 1 с.л.
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • домати - 400 г от консерва
  • жълта чушка - разполовена
  • риба тон - 200 г консерва, отредена и раздробена
  • рикота - 200 г натрошена
  • черни маслини - 12 бр.без костилките разполовени
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете качамака според указанията.
Оттеглете съда от котлона и добавете нарязаната мащерка, магданоза, сол и черен пипер на вкус. Намаслете кръгла тавичка с диаметър 30 см и разстелете качамака на гладък слой с леко повдигнати краища (намажете ги със зехтин).

Подгрейте консервираните домати (заедно със сока им) и ги варете на умерен огън 6-8 минути (или докато се получи гъст сос), като от време на време разбърквате. Посолете на вкус.

Междувременно запечете в грила двете половинки от чушката (с разрязаната страна надолу), докато се напукат и почервенеят. Сложете ги в найлонов плик и изчакайте да изстинат, след което ги обелете и ги нарежете на ситно.

Разпределете доматения сос върху качамака и отгоре наредете парчетата чушка, рибата, сиренето и маслините. Намалете грила до умерена температура и запечете пицата за 10-12 минути (или докато стане златистокафява).

Поръсете с цели листа от мащерка и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар