Великденски портокалови кифлички

13/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102312359513
"Разкошни са!!! Направо си е престъпление да ги приготвяме само по Великден "
Приготвяне55 мин.
Готвене45 мин.
Общо100 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо881
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 170 г
  • прясно мляко – 250 мл
  • суха мая – 1 пакетче (7 г йоткер)
  • ракия – 1 ч.л.
  • сол – щипка
  • портокалова есенция - 1 и 1/2 ампула
  • масло – 40 г
  • олио – 40 мл
  • брашно – 700 г
  • портокалов локум - 2 кутийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като сипете една чаша от топлото мляко, лъжица захар и брашно.

Разбийте яйцата с останалите продукти без маслото и олиото.

Пресейте брашното и сипете от млечната смес и маята, постепенно вмъквайте от маслото и олиото, месете дълго време, като разтягате и отново събирате тестото.

Оставете да втаса на топло, след което разделете на еднакви топки и всяка разточете на заоблен триъгълник, сложете парченце от портокаловия локум, направете няколко разреза за по интересен вид на кифличките и навийте.

Сложете ги в тави, застлани с хартия за печене на разстояние и оставете да втасат.

Намажете втасалите кифлички с разбития жълтък с мляко и поръсете с кристална захар, печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар