Лимонови мрежести кифлички

13/04/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Тайната на вкусните мрежести кифлички е разкрита! Подробности четете в рецептата! И да не забравите да споделите с приятели "
Приготвяне65 мин.
Готвене45 мин.
Общо110 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч. или масло
  • олио - 1 к.ч.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1.2 кг
  • ванилия - 2 бр.
  • лимон - 1 бр .
  • лимонова есенция - 1 ампула
  • сладко от сливи - домашно или конфитюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбиваме с захарта до пълното ѝ разтапяне, добавяме и останалото мляко.

Настъргваме на ситно ренде само външната част на кората от лимона, стискаме и малко сок в тестото.

Пресяваме брашното и прибавяме двете смеси, започваме да месим, като постепенно прибавяме от стопената мазнина. Хубаво омесеното тесто покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло.

Оформяме малки топки от тестото, след което на намазан плот с олио всяка разточваме на заоблен триъгълник, с ролер за тесто, оформящ решетка, притискате острата част на триъгълника, слагате по малко сладко или конфитюр и навивате.

От снимките ще придобиете по ясна представа на направата на кифличките.

Оставяте да втасат, мажете с разбития жълтък с мляко, посипвате с захар и печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар