Шпикована агнешка плешка с лук и ориз

13/04/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Надали имате по-добра рецепта за агнешко с ориз от тази "
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 922
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния лук и джоджена на средно едри парченца.

Сипете олио в дълбока тава и разбъркайте с лука, леко посолете.

В друга широка тава поставете плешката, леко осолете, намажете с малко олио и хубаво натрийте с червения пипер, поръсете с черен пипер. Когато хубаво и отвсякъде е натрита и овкусена плешката, с остър нож направете разрези и във всеки сложете по парченце сланина.

Готовата плешка сложете върху пресния лук, сипете вода - колкото да облее лука или да е на половина на тавата.

Покрийте тавата с фолио, ако имате було от агнето, може да го покриете с него - така става най вкусно, защото мазнината топяща се върху месото го прави сочно и вкусно.

Печете в умерена фурна около час и половина, след което отстранете фолиото и добавете измития ориз, върнете в фурната. Ако има повече бульон, не слагайте фолиото, а печете до сваряване на ориза.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар