Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Шпикована агнешка плешка с лук и ориз

Шпикована агнешка плешка с лук и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Шпикована агнешка плешка с лук и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Надали имате по-добра рецепта за агнешко с ориз от тази"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • пресен лук - 2 - 3 връзки
  • джоджен - 1 голяма връзка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • сланина
  • розмарин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния лук и джоджена на средно едри парченца.

Сипете олио в дълбока тава и разбъркайте с лука, леко посолете.

В друга широка тава поставете плешката, леко осолете, намажете с малко олио и хубаво натрийте с червения пипер, поръсете с черен пипер. Когато хубаво и отвсякъде е натрита и овкусена плешката, с остър нож направете разрези и във всеки сложете по парченце сланина.

Готовата плешка сложете върху пресния лук, сипете вода - колкото да облее лука или да е на половина на тавата.

Покрийте тавата с фолио, ако имате було от агнето, може да го покриете с него - така става най вкусно, защото мазнината топяща се върху месото го прави сочно и вкусно.

Печете в умерена фурна около час и половина, след което отстранете фолиото и добавете измития ориз, върнете в фурната. Ако има повече бульон, не слагайте фолиото, а печете до сваряване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: