Мариновани овчи пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мариновани овчи пържоли1 / 2
29/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
7
"С правилната марината това ще са най-вкусните овчи пържоли, които някога сте опитвали"

Необходими Продукти

  • овче месо - 2 кг прясно
  • лук - 4 глави, големи
  • люти чушки - 2 броя
  • черен пипер - прясно смлян, на око
  • сол - на вкус
  • червен пипер - към 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • вино - 2 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От овчето месо се оформят по-плоски парчета, с големината на средни пържоли, които хубаво се посоляват и поръсват с прясно смлян черен пипер.

Червеният пипер се разбърква с малко вино, лимонов сок и горчица, докато се получи гладък гъст сос или паста.

С тази марината се омазват равномерно отвсякъде овчите пържоли. Подреждат се в подмазнена тава, а между тях се намества нарязания на по-дебелички полумесеци лук, както и почистените и нарязани люти чушки.

Така тавата се покрива и месото се оставя за 2 часа на хладно да се овкусява.

След това отгоре се нарязват магданоза и джоджена. Полива се с виното и се покрива с фолио.

Тавата с пържолите се слага да се пече в умерено загрята фурна (190-200 градуса) за 2 часа и 30 минути.

Маха се фолиото и по желание се запича още малко.

Поднесете маринованите овчи пържоли с хубаво червено или бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
31
21
10
Дай твоята оценка: