Пиле със сос от синьо сирене, сметана и топено сирене

13/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Уникално пиле с невероятен вкус - ето за тези вкусотии си заслужава човек да живее "
Приготвяне70 мин.
Готвене50 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо ще мариноваме пилето. Измиваме пилешкото месо го оставяме да се изцеди от водата.

Магданоза го измиваме и нарязваме на ситно. Лука го изчистваме и нарязваме на много много ситно. Пилето го слагаме в дълбок съд и към него прибавяме магданоза, лука, олиото, солта и соевия сос. Разбъркваме добре, за да може хубаво да попаднат подправките навсякъде.

Слагаме съда в плик или под капак и оставяме за 1 час в хладилник, за да може месото хубаво да се овкуси, поемайки подправките.

Преди да извадим пилето, си подготвяме продуктите. Измиваме и нарязваме гъбите на шайби.

Заквасената сметана я разбиваме със прясното млякото. Сирената режем на парченца.

Редим в тенджера пилето и отгоре слагаме всички продукти - гъбите, топеното сирене, парченцата сушеница и синьото сирене. Отгоре заливаме със разбитата в мляко сметана.

Ако готвите във йенска тенджера, след като я сложите, пуснете фурната, за да не се спука стъклото.

Печем на 190-200 градуса до готовност на месото/ 50-60 мин/.
Хубаво е, след като месото пусне мазнината си, да извадите тенджерата и да разбъркате.

Разбърквайте поне 2-3 пъти, докато се готви, по този начин ще проверявате кога е готово месото и няма да се захване за дъното сосът.

Месото става много ароматно, а сосът е невероятен на вкусен.

За гарнитура е изключително подходящ варен ориз, а ако е кафяв - още по- добре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.04.2017 21:09
Определено за тази рецепта бих предложила да се ползва течна сметана за готвене, тя е с по голяма масленост и е подходяща за термична обработка. Заквасената сметана също търпи високи температури, но при готвене с нея не трябва да кипи, а тук за това посочено време за приготвяне няма как да не е завряла. Това е все едно да сложиш да вариш кисело мляко, щом кипне то става на парцали и стои като пресечено. Също не бих комбинирала соев сос със синьо сирене, за мариноване на пилето може да се ползват всякакви подправки, също и алкохол, бяло вино например, което ще се допълва с вкуса на сиренето. Сушеницата честно казано не знам защо си я сложила. Вероятно е някакъв вид експеримент, но въпрос на вкус. Затоплени колбаси от вида на сушеницата придават толкова остър специфичен аромат, който не си представям да се балансира в ястието.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв